Zalm eet je het liefst gebakken met verse kruiden. In dit recept wordt de heerlijke smaak van verse zalm behouden en tuinkruiden maken de zalm alleen maar smaakvoller. Kies voor twee zalmfilets van ongeveer 150 gram om dit gerecht te maken. Koop de verse zalm het liefst vers bij de visboer of op de markt. Krieltjes en asperges worden toegevoegd aan de zalm en zorgen voor een mooi en compleet gerecht. Dille, bieslook, peterselie en citroensap maken de zalm enorm smaakvol en vormen een uitstekend huwelijk. Gebruik mooie filets waar de huid nog is aangehecht. Schubben op de huid mag je eventueel verwijderen. Maal verse peper en gebruik dit om de zalm een mooie pittige smaak te maken. Ben je er klaar voor om gebakken zalm met tuinkruiden, asperges en krieltjes te bereiden?
Maak je het gerecht graag iets lichter? Dan kun je eventueel de krieltjes voor groenten vervangen. De mix van verschillende kruiden is essentieel om de gebakken zalm een heerlijke smaak mee te geven. Vergeet de tuinkruiden absoluut niet aan dit gerecht toe te voegen. Je gaat je verbazen over de rol van kruiden binnen dit heerlijke visgerecht.
Ben je een echte liefhebber van zalm? Dan kun je uiteraard ook zwaardere filets gebruiken. Houd rekening met een iets langere garing voor grotere filets. Snijd de zalmfilets niet in stukken! De zalm zal op dit moment snel droog worden, Dat willen we natuurlijk niet!