Gebakken zalm met tuinkruiden

Zalm eet je het liefst gebakken met verse kruiden. In dit recept wordt de heerlijke smaak van verse zalm behouden en tuinkruiden maken de zalm alleen maar smaakvoller. Kies voor twee zalmfilets van ongeveer 150 gram om dit gerecht te maken. Koop de verse zalm het liefst vers bij de visboer of op de markt. Krieltjes en asperges worden toegevoegd aan de zalm en zorgen voor een mooi en compleet gerecht. Dille, bieslook, peterselie en citroensap maken de zalm enorm smaakvol en vormen een uitstekend huwelijk. Gebruik mooie filets waar de huid nog is aangehecht. Schubben op de huid mag je eventueel verwijderen. Maal verse peper en gebruik dit om de zalm een mooie pittige smaak te maken. Ben je er klaar voor om gebakken zalm met tuinkruiden, asperges en krieltjes te bereiden?
Maak je het gerecht graag iets lichter? Dan kun je eventueel de krieltjes voor groenten vervangen. De mix van verschillende kruiden is essentieel om de gebakken zalm een heerlijke smaak mee te geven. Vergeet de tuinkruiden absoluut niet aan dit gerecht toe te voegen. Je gaat je verbazen over de rol van kruiden binnen dit heerlijke visgerecht. Ben je een echte liefhebber van zalm? Dan kun je uiteraard ook zwaardere filets gebruiken. Houd rekening met een iets langere garing voor grotere filets. Snijd de zalmfilets niet in stukken! De zalm zal op dit moment snel droog worden, Dat willen we natuurlijk niet!

De bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediƫnten

Gebakken zalm met tuinkruiden

Bereidingswijze:

  1. Pak de zalmfilets met beide handen beet en laat het vel lekker aan de zalm zitten. Voel aan de huid of er nog schubben zijn achtergebleven en verwijder deze wanneer dat noodzakelijk is.

  2. Snijd de peterselie, bieslook en dille zeer fijn en houdt twee takjes dille apart om later ter garnering te gebruiken.

  3. Meng de fijngehakte kruiden.

  4. Smeer de zalmfilets in met de mix van kruiden, citroensap en een klein beetje olijfolie.

  5. Nu is het tijd om de asperges te bereiden! Maak de asperges schoon en halveer de asperges door deze in de lengte te snijden.

  6. De asperges kook je tien minuten in water met zout. De krieltjes kook je gaar en serveer je met de dille die je nog over hebt.

  7. Verhit olijfolie in een pan en bak er de zalmfilets in aan de huidzijde. De pan moet je afdekken met een klein beetje aluminiumfolie. De zalmfilets hoef je niet in te pakken.

  8. Laat de zalmfilets een minuut of tien doorgaren en zet het vuur niet te hoog. Voeg na het bakken van de zalm een klein beetje zout toe voor de smaak.

  9. De asperges mag je uit de pan halen en op de borden leggen. Leg de zalmfilets op de asperges en serveer er ook de krieltjes met verse dille bij.

  10. Bestrooi het geheel met de kruidenmix die nog in de pan is achtergebleven.


Meer recepten

zalm salade
zalm salade
Meer Informatie
Gerookte zalm met mosterd
Gerookte zalm met mosterd
Meer Informatie
Gebakken zalm met tuinkruiden
Gebakken zalm met tuinkruiden
Meer Informatie
Gerookte zalm met komkommer
Gerookte zalm met komkommer
Meer Informatie

Social Media