Gebakken zalm met mosterd

Wil je zalm eten binnen een luxe gerecht? Dan is gebakken zalm met mosterd de ideale manier om optimaal van deze heerlijke vis te genieten. Gebakken zalm laat de eiwitten stollen en zorgt voor een mooie langzame garing van de zalm. Zalm combineert goed met boter, mosterd, honing, pecannoten en de andere ingrediënten die binnen dit gerecht gebruikt worden. Gebruik zalmfilets van de visboer of van de markt om voor de beste kwaliteit te gaan. Gebruik filets van ongeveer 150 gram per stuk en eventueel iets kleiner. De opmaak van dit gerecht maakt de zalm helemaal compleet. Zoet, zuur en zout worden gecombineerd waardoor een groot deel van het smaakpalet wordt gebruikt. Ben je er klaar voor om zalm te bereiden?
Gebruik eventueel een extra citroen wanneer je veel citroensap wilt gebruiken en de citroen tevens voor de garnering gebruikt. Dan kan je boter heel eenvoudig zelf smelten, en dit toevoegen maar zorg ervoor dat de boter niet zal verkleuren. Verwarm de boter op een lage temperatuur en haal het pannetje weer van het vuur als de boter gesmolten is. Doe de boter in de pan, Doe hier dan de citroen bij. Nu laten we deze 1min samen komen daarna leggen we de zalm in de pan zo zorgen we voor een lekkere ingebakken extra citroen smaakje.

Bereidingstijd: 45 minuten.

Ingrediënten

Gebakken zalm met mosterd

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.

  2. De gesmolten boter, honing en mosterd mogen worden vermengd in een kom. Zet het mengsel apart.

  3. Meng ik een andere kom verse peterselie, fijngehakte pecannoten en broodkruimels.

  4. De zalmfilets mag je besmeren met een mengsel van mosterd, honing en boter. Bestrooi de zalmfilets tot slot met de broodkruimels voor een krokant korstje.

  5. Plaats de zalmfilets in een voorverwarmde oven voor ongeveer één kwartier. De zalm moet uitelkaar vallen en is dan klaar om te eten. Eventueel kun je de zalm ook inpakken met aluminiumfolie en op de barbecue leggen.

  6. Strooi peper en zout over de zalmfilets en vervolgens mag je de vis versieren met partjes citroen. Gebruik eventueel de helft van de citroen om als citroensap over de zalmfilets heen te sprenkelen.

  7. Voeg eventueel nog andere ingrediënten toe om het gerecht compleet te maken en geniet!


Meer recepten

zalm salade
zalm salade
Meer Informatie
Gerookte zalm met mosterd
Gerookte zalm met mosterd
Meer Informatie
Gebakken zalm met tuinkruiden
Gebakken zalm met tuinkruiden
Meer Informatie
Gerookte zalm met komkommer
Gerookte zalm met komkommer
Meer Informatie

Social Media