Wil je zalm eten binnen een luxe gerecht? Dan is gebakken zalm met mosterd de ideale manier om optimaal van deze heerlijke vis te genieten. Gebakken zalm laat de eiwitten stollen en zorgt voor een mooie langzame garing van de zalm. Zalm combineert goed met boter, mosterd, honing, pecannoten en de andere ingrediënten die binnen dit gerecht gebruikt worden. Gebruik zalmfilets van de visboer of van de markt om voor de beste kwaliteit te gaan. Gebruik filets van ongeveer 150 gram per stuk en eventueel iets kleiner. De opmaak van dit gerecht maakt de zalm helemaal compleet. Zoet, zuur en zout worden gecombineerd waardoor een groot deel van het smaakpalet wordt gebruikt. Ben je er klaar voor om zalm te bereiden?
Gebruik eventueel een extra citroen wanneer je veel citroensap wilt gebruiken en de citroen tevens voor de garnering gebruikt. Dan kan je boter heel eenvoudig zelf smelten, en dit toevoegen maar zorg ervoor dat de boter niet zal verkleuren. Verwarm de boter op een lage temperatuur en haal het pannetje weer van het vuur als de boter gesmolten is. Doe de boter in de pan, Doe hier dan de citroen bij. Nu laten we deze 1min samen komen daarna leggen we de zalm in de pan zo zorgen we voor een lekkere ingebakken extra citroen smaakje.