Gerookte zalm recept

Broccoli en zalm zijn een goede combinatie voor een goed en lekker recept. Als je op het internet zoekt naar een broccoli zalm gerecht dan zal je zien dat er veel gerechten over te vinden zijn. Het is dus een erg populaire combinatie, het komt wel het meeste voor in een pasta. Dit recept is geen pasta en is daarom dan ook koolhydraatarm. We gaan ervoor zorgen dat de smaak en vitaminen in de broccoli blijft, dit gaan we doen doormiddel van de broccoli slechts 3 minuten te blancheren. Om het allemaal een beetje smeuïg te maken gaan we crème fraîche en kruidenkaas toevoegen, ook voegen we wat oude kaas toe voor wat extra pit. En dan nog de gerookte zalm, of je vind het super lekker of je kan het niet uitstaan. Ik weet het wel, voor mij is dit een heerlijke gerecht dat ik graag met andere deel. Het is erg voedzaam en ook nog eens lekker!

Waarom vis belangrijk is om te eten

Het is belangrijk om vis te eten, er zitten namelijk verschillende vetten in vis die ons lichaam niet meer zoveel aanmaakt. Als wij geen vis eten, komen wij deze vetten te kort. Je kunt deze vetten ook nog binnenkrijgen via verschillende capsules. Maar een stukje vis is toch veel lekkerder. Dit is een recept bedoeld voor twee personen. Je bent in totaal misschien zo’n 20 minuten kwijt. 15 minuten voorbereiding en 5 minuten bak/kook tijd. Voor het gerecht broccoli met zalm heb je de volgende ingrediënten nodig: 600 gram broccoli, 150 gram gerookte zalm, 80 gram oude kaas (geraspt), 2 eetlepels crème fraîche, 1 eetlepel kruidenkaas, 1 theelepel gedroogde dille en peper en zout om het geheel op smaak te brengen.

Zo maken we het gerecht klaar

Om mee te beginnen gaan we de waterkoker vullen en zetten we deze ook aan. Hierna verwarmen we de grill van de oven voor op de hoogste stand die er is. Hierna is het tijd om de broccoli in roosjes te snijden. Als dit allemaal gedaan is, is het tijd om het kokende water in de pan te gieten. Zorg ervoor dat het water blijft koken, dus zet het vuur hoog. Dan is het nu tijd om de broccoli te blancheren voor drie minuten. In de tussentijd kunnen we de dille, kruidenkaas en de crème fraîche met elkaar mengen in een schaaltje. Hierna kunnen we de zalm in reepjes gaan snijden en de broccoli afgieten. Dan gaan we nu met het mengsel in het schaaltje weer mengen met de broccoli en gaan we hier wat peper en zout aan toevoegen voor de smaak. Dan gaan we er nu een ovenschaal bij pakken en hier de broccoli inleggen en op de broccoli leggen we verdeeld de reepjes zalm. Dan is het nu tijd om de geraspte kaas eroverheen te strooien en dit in zijn geheel in de oven te doen voor 5 minuten. Wacht tot de kaas gesmolten is en een bruin korstje begint te krijgen. Als er een bruin korstje op de kaas begint te komen dan is het tijd om de schaal uit de oven te halen.