Gebakken zalm met mosterd

gebakken-zalm-met-mosterd

Wil je zalm eten binnen een luxe gerecht? Dan is gebakken zalm met mosterd de ideale manier om optimaal van deze heerlijke vis te genieten. Gebakken zalm laat de eiwitten stollen en zorgt voor een mooie langzame garing van de zalm. Zalm combineert goed met boter, mosterd, honing, pecannoten en de andere ingrediënten die binnen dit gerecht gebruikt worden. Gebruik zalmfilets van de visboer of van de markt om voor de beste kwaliteit te gaan. Gebruik filets van ongeveer 150 gram per stuk en eventueel iets kleiner. De opmaak van dit gerecht maakt de zalm helemaal compleet. Zoet, zuur en zout worden gecombineerd waardoor een groot deel van het smaakpalet wordt gebruikt. Ben je er klaar voor om zalm te bereiden? Koop dan de benodigde ingrediënten en ga direct aan de slag met de stap voor stap bereidingswijze.

Je kunt deze variant van zalm serveren met asperges, broccoli, spinazie of andere groenten die bij zalm past. Combineer een variatie van groente eventueel met gebakken aardappels, rijst of pasta. Het gerecht leent zicht uitstekend voor variatie en creativiteit.

Ingrediënten

 • 4 x 120 gram zalmfilet
 • 60 gram gesmolten boter
 • 2 eetlepels honing
 • Een handje broodkruimels
 • Een handje fijngehakte pecannoten
 • Verse peterselie
 • 1 citroen ter garnering
 • Peper en zout

Gebruik eventueel een extra citroen wanneer je veel citroensap wilt gebruiken en de citroen tevens voor de garnering gebruikt. Boter kan je heel eenvoudig zelf smelten, maar zorg ervoor dat de boter niet zal verkleuren. Verwarm de boter op een lage temperatuur en haal het pannetje weer van het vuur als de boter gesmolten is.

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
 2. De gesmolten boter, honing en mosterd mogen worden vermengd in een kom. Zet het mengsel apart.
 3. Meng ik een andere kom verse peterselie, fijngehakte pecannoten en broodkruimels.
 4. De zalmfilets mag je besmeren met een mengsel van mosterd, honing en boter. Bestrooi de zalmfilets tot slot met de broodkruimels voor een krokant korstje.
 5. Plaats de zalmfilets in een voorverwarmde oven voor ongeveer één kwartier. De zalm moet uitelkaar vallen en is dan klaar om te eten. Eventueel kun je de zalm ook inpakken met aluminiumfolie en op de barbecue leggen.
 6. Strooi peper en zout over de zalmfilets en vervolgens mag je de vis versieren met partjes citroen. Gebruik eventueel de helft van de citroen om als citroensap over de zalmfilets heen te sprenkelen.
 7. Voeg eventueel nog andere ingrediënten toe om het gerecht compleet te maken en geniet!

De garing val zalm is belangrijk om de juiste kwaliteit te bereiken. Laat de zalmfilets niet te lang in de oven staan om te voorkomen dat de vis te droog wordt.